Poljoprivreda

Zahtevi koji se postavljaju pred poljoprivredne proizvođače su svakim danom sve veći. Biološka ispravnost proizvoda, uz kvalitet i visoke prinose, postaje imperativ. Nove okolnosti zahtevaju savremena rešenja. Mikrobiološka ispravnost vode, dezinfekcija zemljišta, ambalaže i prostora za skladištenje i preradu postaju neminovnost u procesu poljoprivredne proizvodnja.

Dioxid Agro - idealan biocid

  • aktivna materija je oslobođeni kiseonik.
  • puna efikasnost protiv najšireg spektra mikroba (bakterija, virusa, gljivica, protozoa...).
  • uklanja biofilm iz cevovoda i bunara
  • karenca je 0.
  • nema ostataka na tretiranim plodovima/površinama.
  • nemoguća izgradnja rezistencije mikroorganizama.

Folijarna primena

Dioxid Agro se pri folijarnoj primeni smatra izrazito “zelenim” proizvodom. Aktivna materija prisutna u preparatu Dioxid Agro je čisti kiseonik koji “napada” i uništava ćelijski zid mikroorganizama. Dioxid Agro je izrazito kontaktni preparat i zbog svog specifičnog hemizma ne ostavlja rezidue te je njegova primena moguća do same berbe. Ovo je posebno korisno pri suzbijanju patogena koji se mogu javiti i pričiniti značajnu štetu pri kraju vegetacije. Zahvaljujući specifičnom načinu delovanja Dioxida, mikroorganizmi nisu u stanju izgraditi mehanizam rezistencije. Primena Dioxida je moguća u jabučastom, koštičavom, bobičastom i jezgrastom voću. Jednako je efikasan i u povrtarskim kulturama. Budući da Dioxide deluje po principu “odradi posao i nestane” efikasna zaštita zahteva češću primenu. Imajući u vidu prihvatljivu cenu koštanja, učestalija primena ne kompromituje finalni ekonomski efekat zaštite.

Dezinfekcija vode

Sirova (neprerađana) voda iz bunara sadrži veliki broj bakterija koje mogu biti uzročnik infekcija. Dezinfikovana voda koja se koristi za napajanje životinja, zalivanje biljaka ili pranje alata postaje neophodnost na svakom uspešnom poljoprivrednom gazdinstvu.

Dezinfekcija plodova

Plodovi i drugi jestivi delovi biljaka jesu odgovarajući medij za razvoj patogena. Tretman plodova preparatom Dioxid Agro obezbediće dezinfikovane plodove i prevenirati nastanak sekundarnih infekcija što će rezultovati produženjem roka trajanja. Svrsishodno je dezinfikovati plodove po unošenju u hladnjaču na čuvanje, pre pakovanja ili čak u vozilu za otpremu kako bi roba, na odredište, stigla u optimalnom stanju.

Dezinfekcija zemljišta

Nakon završetka jednog ciklusa proizvodnje, uprkos adekvatnoj smeni kultura, neophodno je pripremiti zemljište za naredni. U cilju obezbeđivanja adekvatnih uslova potrebno je, preparatom Dioxid Agro uništiti prezimljujuću formu bakterija, virusa, spora gljiva itd. Koren biljaka u dezinfikovanom zemljištu će se mnogo bolje razvijati što je preduslov maksimalnih prinosa